keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Ikuisuusprojekti pt. 1 & 2: Protuauton hankinta ja ensimmäiset checkit

Ikuisuusprojekti pt. 1 & 2: Protuauton hankinta ja ensimmäiset checkit

Marraskuun loppupuolella minä ja kaksi muuta työryhmän jäsentä hankimme Prometheus leirin tuki Ry:lle, joka järjestää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta aikustumisleiritoimintaa (lisäinffoa järjestöstä saatavilla osoitteesta www.protu.fi). Autoksi valikoitui budjetin lomassa Opel Zafira vuodelta 1999, hyvillä varusteilla ja automaattivaihteistolla. Auton valintakriteereihin kuului mm. automaattivaihteisto (autolla tulee ajamaan luultavasti pääasiassa kokemattomat kuskit, joten manuaalivaihteisto olisi ollut hankala käytettävä. Myös edellisestä autosta oppineena tiesimme, että kytkin kuluisi vähän turhan nopeasti.) ja seitsemän paikkaa (autolla tullaan kulkemaan pääasiassa leireillä ja koulutuksissa, joiden tiimien koko on noin seitsemän.). Myös varaosien halpa hinta ja helppo saatavuus todettiin eduksi.

Ensimmäiset katsaus autoon oston jälkeen koululla osoitti niin hyviä kuin huonoja asioita. Pohja oli odotettua huonommassa kunnossa (reikiä ei ollut, mutta pintaruostetta oli paljonkin), helmoissa oli pientä ruostetta, vasemman takaoven tiedon/virransiirtoväylä ei pysy paikallaan, reilussa kahdessa tuhannessa kierroksessa auto täristää/ääntää ja epäilty pieni sähkövika tuulilasinpyyhinten tihkutoiminnossa osottautuikin noin puolen tuhannen euron remontiksi. Tosin, auton kaikki muut sähkölaitteet toimivat ilmastoinnista sähköikkunoihin, auton jarrut, renkaat ja etujouset oltiin juuri uusittu ja moottori sekä vaihteisto toimivat erittäin hyvin!

Autoon on nyt tehty kaikki peruscheckit, auto on pesty ja auton käyttöopas on pikkuhiljaa tulossa , joten auto on kohta valmiina ajoon!

Autosta on tulossa varmasti lisää päivityksiä jossain vaiheessa, joten melko varmasti näitä päivityksiä saadaan lukea vielä muutaman vuoden kuluttuakin!