keskiviikko 21. elokuuta 2013

Pieniä projekteja ja vähän isompia projekteja

Tänään koulussa oli varsin jännittävä päivä, johon liittyi monta pientä projektia ja yksi vähän isompi. Aloitetaan vaikka niistä pienemmistä. Prometheus-leirin tuki ry:n Opel Zafira oli ollut alkuviikosta tuulilasinvaihdossa koripuolen heeboilla, jotka olivatkin onnistuneesti tehneet hyvää jälkeä ja vaihtaneet tuulilasin kuten oltiin sovittu. Lisäksi samaan hintaan he olivat hoitaneet kuntoon jumissa olleen kuljettajan oven lukon, joten palvelu oli parempaa kuin mitä odotin!


Tämän jälkeenkin toki muutama asia oli edelleen korjauksen tarpeessa: Tuulilasinpyyhkijän varsi oltiin joskus vedetty väärille kiereillä apukuskin puolelta, jonka takia koripuolen heebot eivät olleet saaneet sitä vielä kiinni kun tulin hakemaan heiltä autoa (toki jos asiakas olisi ollut koulun ulkopuolinen, olisivat he varmasti ilmoittaneet asiasta ja hoitaneet asian kuntoon mah. pian), joten se piti saada paikoilleen. Lisäksi katsastuksessa oli tullut korjauskehoitus liian ylös suunnatusta sumuvalosta. Kummatkin kyllä tulivat onneksi kuntoon ennen päivän päättymistä.


Myös Manta-projekti etenee! Kävin maanantaina hankkimassa tekniikanluovuttajan, tässä tapauksessa vuoden -93 Opel Omega A:n, josta siis aikomus olisi kevään aikana irroittaa ainakin vaihteisto ja moottori Mantan käyttöö, jonka jälkeen loput autosta myydään osiksi. Plussana voisi mainita, että autossa oli vielä katsastustakin jäljellä, joten pääsen ajamaan sillä vielä loppuvuoden koulumatkat ynnä muut!


Myös Fiesta projekti etenee: Tänään kävimme tehodynamometrillä testaamassa paljonko tehoa menopelissämme on, ja hyvältähän se näytti! Yli 170 hv ja niin paljon vääntöä, että asteikko ei riittänyt kertomaan! Tehoa siis löytyy, ja toivottavasti päivitetyn alustan ja kevennysten jälkeen auto kulkee vielä kovempaa radalla kuin se kulki viime keväänä!
Lisäksi Fiestalle nimettiin loppuvuodeksi (ehkä mahdollisesti opintojen loppuun asti) vastuuhenkilöt kullekin alueille. Lista näyttää varsin miellyttävältä ja on luettavissa täältä. Yhtenä nostona nimityksistä voisin mainita projektipäällikön, joka siis olen minä! Tästä nimityksestä olen aidosti erittäin ylpeä, jonka lisäksi olin myös otettu luokan yksimielisyydestä siitä, että olisin sopiva henkilö kyseiseen virkaan. Odotan innolla, että pääsen kunnolla johtamaan projektia eteenpäin!