maanantai 20. elokuuta 2012

Drag Racing ja harrastukseni

Tälläistä väsäilin vapaa-ajallani kesäisin (talvisin sitten enemmän ihan hallin puolella), edessä näkyvä auto siis on vuoden -78 tai -79 Oldsmobile Delta 88, jolla ajettiin aikoinaan kiihdytyskisoissa FHRA:n (Finnish Hot Rod Association) järjestämässä Pro ET ryhmässä ja WCSC:n (West Coast Street Cup) järjestämässä ET Bracket ryhmässä. Aikoinaan moottori (joka nykyiseltään lojuu hallissa, odottaen pääsyä katuauton nokalle) tuotti yli 500 hv tehon sekä 800 nm väännön, jonka siivittämänä myös kuuluimme ryhmämme nopeimpiin autoihin, aikojen painuessa mataliin 11 sekunnin suorituksiin, loppunopeuden ollessa lähellä 200 km/h varttimaililla.

Mainittavaa lienee myös, että toistaiseksi huonoin sijoitus kokonaistuloksissa viimeisten kisavuosien varrelta on ollu 2.. Lisäksi tällä nimenomaisella autolla voitimme kerran tuplamestaruuden, vieden saman kauden aikana mestaruuden sekä FHRA:n ja WCSC ryhmissä, jota siis ei ole kauhean usein tapahtunut.

Nykyisin tällä tiimillä, missä itse olen siis apumekaanikkona ja mediavastaavana, on jo uusi auto, tekniikka ja ja kisaryhmä. Enemmän videoita ja muuta materiaalia nykytilanteesta tulen kyllä päivittämään vielä ajan myötä.