tiistai 30. lokakuuta 2012

Skodan moottori pt. 1

Mondeon renkaan vaihtoa
Tänään teorian jälkeen ohjelmassa oli Hatanpään Veholla käynti Skodan 1,4 litraisen TSI moottorin kiristystiukkuuksien takia, omat ohjelmamme kun eivät kyseisiä tiukkuuksia sisällä. Ongelmaksi muodostui tosin huoltoauton huoltotarve, se kun oli hyvin pitkälti hallimme eräällä nosturilla monessa osassa, joten lainasimme toisesta hallista koulun vastahankkimaa Ford Mondeota. Ennen kuin pääsimme liikenteeseen, päädyimme vaihtamaan autoon talvirenkaat alle. 

Matkalla Vehoon huomasimme Mondeossa hieman vikaa ohjauksessa sekä moottorissa, luultavasti pääsemme jossain vaiheessa tutustumaan lisää kyseisen auton sisuksiin.

Kotelon irroitusta
Kun palasimme Veholta, aloimme työstämään Skodan moottoria, joka on siis pitkäaikainen projekti, ja joka jää myös harjoitusmoottoriksi koululle, joten kiire työllä ei ole. Tänään saimme irti mm. jakopään kotelon ja muutaman muun pikkuhilppeen. Moottoria työstäessä tulee ottaa huomioon, että työ tulee viemään aikaa ja osa muttereista/pulteista on varmasti haastavissa paikoissa, joten tekijän tulee olla äärimmäisen rauhallinen ja kärsivällinen, muuten tulee tehtyä vain sutta ja sekundaa.

Ensi viikolla homma jatkuu!




Kotelo irti